مرکز تحلیلی بینالمللی موسوم به «Moody’s» توسعه سریع بانکداری اسلامی در کشورهای آسیای مرکزی از جمله قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان را پیشبینی کرد.
صنعت بانکداری به عنوان یکی از مهمترین ارکان نظام اقتصادی و محرک چرخهای صنعت، تولید و اشتغال مطابق با قوانین و مقررات حاکم بر یک جامعه اسلامی گام بردارد و متناسب با اهداف تعیینی منشأ اثر باشد.
امارات متحده عربی در مرکز اقتصاد اسلامی واقع شده است و تلاش میکند با رشد بانکهای اسلامی و در کل بانکداری اسلامی، دبی را به عنوان قطب جهانی در حوزه تأمین مالی اسلامی، سرمایهگذاری و رشد بیشتر در بخشهای کلیدی معرفی نماید.
عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: بسیاری از علما راجع به شرعیت جریمه تأخیر صاحبنظر هستند و آن را شبیه ربا میدانند لذا بحثی که در ادبیات جریمه تأخیر وجود دارد این است که محققان بانکداری اسلامی پیشنهاد کردند که ما جریمه را نه به عنوان «جبران خسارت» بلکه به عنوان «تعزیر» در نظر بگیریم
بانک اسلامی امارات عملکرد قوی خود در یک محیط اقتصادی نسبتا چالشبرانگیز را به تداوم اصلاحات در زمینه هزینه ریسک، ترازنامه سالم، کیفیت اعتباری پایدار و نقدشوندگی بهتر نسبت میدهد.
نخست وزیر مالزی گفت: تحولات صنعت بانکداری و مالی اسلامی طی سالهای اخیر با سرعت قابل توجهی همراه بوده است و مفاهیم مالی اسلامی مرتبط با بسیاری از محصولات مالی به منظور تأمین نیازهای مشتریان و سرمایهگذاران گسترش یافته است.
بررسی فرصتهای تامین اعتبار بانکداری اسلامی و ابعاد دیگر صنعت مالی اسلامی همچون صکوک، فینتکها، بازار سرمایه اسلامی و اقتصاد خُرد اسلامی از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بوده است.